Image of Keanu Reeves

Keanu Reeves

Keanu Charles Reeves is a Canadian actor. Reeves is known for his roles in Bill & Ted's Excellent Adventure, Speed, Point Break, and The Matrix trilogy as Neo. He has collaborated with major directors such as Stephen Frears (in the 1988 period drama Dangerous Liaisons); Gus Van Sant (in the 1991 independent film My Own Private Idaho); and Bernardo Bertolucci (in the 1993 film Little Buddha). Referring to his 1991 film releases, The New York Times' critic, Janet Maslin, praised Reeves' versatility, saying that he "displays considerable discipline and range. He moves easily between the buttoned-down demeanor that suits a police procedural story and the loose-jointed manner of his comic roles." A repeated theme in roles he has portrayed is that of saving the world, including the characters of Ted Logan, Buddha, Neo, Johnny Mnemonic, John Constantine and Klaatu.


Читать биографию в tmdb | Читать биографию в Wikipedia
Родился:
Sep 2, 1964 в Beirut, Lebanon
Всего фильмов:
81
Впервые появился:
в movie Life Underwater
Последний проект:
фильм Джон Уик 2 2017-02-10
Фильмы с участием
Poster of Easy to Assemble
Poster of Unscripted
Фильмография
фильм Life Underwater Kip 2017
фильм Джон Уик 2 John Wick 2017-02-10
фильм Дочь Бога Detective Scott Galban 2016-01-22
фильм Anyone Can Quantum Future Keanu 2016-01-27
фильм Только правда Richard Ramsey 2016-03-25
фильм The Bad Batch Rockwell 2016-10-28
фильм Неоновый демон Hank 2016-06-08
фильм Киану Keanu (voice) 2016-06-09
фильм Кто там? Evan Webber 2015-06-26
фильм Nee Naan Nizhal Don Juan 2014-10-10
фильм Джон Уик John Wick 2014-10-22
фильм 21 Years: Richard Linklater Himself 2014-11-07
фильм Мастер тай-цзи Donaka Mark 2013-07-04
фильм 47 ронинов Kai 2013-12-06
фильм Трое в Нью-Йорке John 2012-07-11
фильм Бок о бок Himself 2012-08-19
фильм Криминальная фишка от Генри Henry 2010-01-14
фильм Частная жизнь Пиппы Ли Chris Nadeau 2009-07-07
фильм Sans arme, ni haine, ni violence Jjaks Clayton 2008-04-16
фильм Короли улиц Detective Tom Ludlow 2008-04-10
Series Easy to Assemble Vorste Feirron 2008-09-22
фильм День, когда Земля остановилась Klaatu 2008-12-10
фильм Помутнение Fred/Bob Arctor 2006-05-25
фильм Дом у озера Alex Wyler 2006-06-16
фильм The Great Warming Narrator 2006-11-03
Series Шоу «Один» Unknown 2006-08-14
Series Unscripted Unknown 2005-01-09
фильм Константин: Повелитель тьмы John Constantine 2005-02-15
фильм Thumbsucker Perry 2005-01-23
фильм Аниматрица Thomas "Neo" Anderson (Voice) 2003-05-09
Series Джимми Киммел в прямом эфире Unknown 2003-01-26
фильм Kid's Story Neo 2003-06-02
фильм Любовь по правилам и без Julian Mercer 2003-12-12
фильм Матрица: Революция Thomas "Neo" Anderson 2003-11-05
фильм Матрица: Перезагрузка Thomas "Neo" Anderson 2003-05-15
фильм Сладкий ноябрь Nelson 2001-02-16
фильм Хардбол Conor O'Neill 2001-09-14
фильм The Matrix Revisited Himself / Neo 2001-11-19
фильм Дублеры Shane Falco 2000-08-07
фильм Наблюдатель David Allen Griffin 2000-09-08
фильм Дар Donnie Barksdale 2000-12-22
фильм Me and Will Dogstar / Himself 1999-07-10
фильм Матрица Thomas "Neo" Anderson 1999-03-30
фильм The Last Time I Committed Suicide Harry 1997-06-20
фильм Адвокат дьявола Kevin Lomax 1997-10-17
фильм Чувствуя Миннесоту Jjaks Clayton 1996-09-13
фильм Цепная реакция Eddie Kasalivich 1996-08-02
фильм Прогулка в облаках Paul Sutton 1995-08-11
фильм Джонни Мнемоник Johnny Mnemonic 1995-05-26
фильм Скорость Jack Traven 1994-06-09
фильм Уроды Ortiz the Dog Boy 1993-09-11
фильм Много шума из ничего Don Juan 1993-05-07
фильм Маленький Будда Siddharta 1993-12-01
фильм Even Cowgirls Get the Blues Julian Gitche 1993-09-13
фильм Дракула Jonathan Harker 1992-11-13
фильм На гребне волны FBI Special Agent John 'Johnny' Utah 1991-07-12
фильм Мой личный штат Айдахо Scott Favor 1991-10-18
фильм Новые приключения Билла и Теда Ted Logan 1991-07-19
фильм I Love You to Death Marlon James 1990-04-06
фильм Tune in Tomorrow... Martin Loader 1990-01-01
фильм Невероятные приключения Билла и Теда Ted Logan 1989-02-17
фильм Родители Tod Higgins 1989-07-31
фильм Прошлой ночью Winston Connelly 1988-04-15
фильм Опасные связи Le Chevalier Raphael Danceny 1988-12-16
фильм Permanent Record Chris Townsend 1988-04-22
фильм The Prince of Pennsylvania Rupert Marshetta 1988-10-10
Series The Tracey Ullman Show Jesse Walker 1987-04-05
фильм На берегу реки Matt 1987-04-23
фильм Youngblood Heaver 1986-01-31
фильм Young Again Michael Riley 1986-05-11
фильм Babes In Toyland Jack Fenton / Jack-be-Nimble 1986-01-01
фильм Under the Influence Eddie Talbot 1986-09-28
фильм Братство справедливости Derek 1986-05-18
фильм Flying Tommy 1986-05-14
Series В прямом эфире с Риджесом и Кэти Ли Unknown 1983-04-04
фильм Una chica casi decente 1971-01-01
фильм Edgar Wallace - Der Mönch mit der Peitsche Keanu (voice) 1967-08-11
фильм Bellezze sulla spiaggia Jonathan Harker 1961-09-04
фильм Der Priester und das Mädchen Kip 1958-12-19
Series Сегодня Unknown 1952-01-14
Series The Academy Awards Unknown 1929-05-16